Soeps Top 100

Journalistiek: Soeps

De Soeps Top 100 is een lijst vol ambitie met daarop mensen die met al hun passie de regio op de kaart zetten. Zij laten zien waar het om draait, geen woorden maar daden.Nummer 94
Leon van der Zanden

Woonplaats: Eindhoven

Relatie: ja/nee, daar is hij nog niet helemaal uit

Kinderen: nee

Leeftijd: 30 jaar
Beroep: cabaretier en OlifantendoderOns lichtgetinte Leonneke gaat langzaam bergopwaarts. Niet baanbrekend, maar relaxed klimt hij steeds een tikkeltje verder.

2007 ziet hij als tussenjaar, hij is hard op weg naar méér. Zijn show ‘Leòn’ bleek inderdaad succesvol, en jawel, ook de Olifantendoders zijn er weer! Samen met Merlijn Passier vormt hij een duo dat door Omroep Brabant snugger bij elkaar is gezet. Want een egotripper met ’n bazig regisseurtje, dat geeft vuurwerk.Maar na vier seizoenen is die wrijving er af, het duo is bevriend geraakt. “Voorheen waren we rivalen. Twee jongens die elkaar constant af wilden troeven. Maar nu zijn we een team, we zijn gewoon gek op elkaar!” Maar wat moeten we met Olifantendoders zónder haat en nijd? Volgens Leon worden het betere en mooiere afleveringen. Wij houden de vredesduifjes scherp in de gaten.

Nummer 61
Wieger van Wageningen

Woonplaats: all over the world, thuisbasis Eindhoven

Relatie: nee
Kinderen: nee
Leeftijd: 24

Beroep: skater

Deze roodharige rakker rijdt al sinds z’n tiende op vier wielen en een plankje door ’t leven. De enige Hollander die met skaten z’n zakken vult. En afkomstig uit Eindhoven.

Het joviale aan Wieger is dat hij z’n thuisbasis overal heerlijk tentoonspreidt.

 Het Eindhovense menneke wist ons in 2006 al te verbazen met een heus ‘Wieger’ ontwerp. Een van zijn favoriete skatespots, de Piazza, kreeg een ereplekje op schoeisel van Nike.

Dit jaar speelt hij een hoofdrol in de skateboardfilm van Nike: ‘nothing but the truth’.

Volgens moeders een droom die uitkomt: “de skaters waar Wieger vroeger als jochie tegenop keek, daar reist hij nu de wereld mee over.”

Lichtelijk teleurgesteld zijn we wel. Want hartstikke leuk dat Wieger alle continenten bezocht voor ’t maken van die film. Maar wij missen Eindhoven op ’t witte doek!

Nummer 31
Jacco Verhaeren

Woonplaats: Eindhoven

Relatie: getrouwd

Kinderen: 2 zonen

Leeftijd: 38 jaar

Beroep: Technisch directeur Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) en zwemcoach bij het nationale zweminstituut (van o.a. Pieter van den Hoogenband, Marleen Veldhuis en Inge Dekker)

Zwemgoeroe Verhaeren vermaakt zich prima bij het vernuftige zwembad aan de Antoon Coolenlaan. Zelf zwom hij ook een slagje in de rondte, maar tot de toppers behoorde hij nooit. Hij neemt liever wat toppers op sleeptouw.Zo nam hij het afgelopen jaar de Nederlandse zwemtalenten mee naar het WK in Melbourne. Vijf plakken zwommen ze bijeen. Doodzonde dat zo’n gouden penning achterwege bleef.

Maar daar rekenen we Jacco nu niet op af. Want zeg nou zelf: hij is al vijftien jaar in Eindhoven te vinden. Een tijdsbestek waar menig voetbalcoach een puntje aan kan zuigen. Jacco Verhaeren is voor ons een echte trouwe zeehond.

Terug naar Soeps